lauantai 25. heinäkuuta 2009

1. Äijädieetti on ainut dieetti, joka maailmankaikkeudessa tulisi olla.


2. Äijädieetillä laihdut takuuvarmasti, koska se koostuu tuskasta, tuskasta ja tuskasta.


3. Äijädieetti sopii myös tosimimmeille, koska lihaksikas ja kiinteä nainen on viehättävä.


4. Winston Churchillin sanoin: ”Minulla ei ole muuta tarjottavaa kuin verta, raatamista, kyyneleitä ja hikeä.”



Äijädieetin kivijalka ja peruskallio



1. Laihtuminen on sitä, että kulutat enemmän kuin syöt


Tämän tosiasian ja luonnonlain kanssa joudut elämään. Jos et halua vähentää syömistäsi tai nostaa vastaavasti kulutustasi, lopeta jo tässä vaiheessa ja palaa sitten, kun olet realisti ja orastava äijä tai tosimimmi. Aineenvaihduntaasi et voi syyttää; olet vain yksinkertaisesti syönyt liian paljon ja liikkunut liian vähän.


2. Liha tottelee kuria


Ruoka ei kävele suuhusi itsestään. Ole herra lihallesi. Pysy kovana ja rankaise kehoasi, koska se on ollut tuhma. Lukemalla ja haaveilemalla ei läski lähde eikä kunto kasva. Työnnä uuniin kaikki hömppälehdet, joissa kirjoitetaan ihmedieeteistä, koska ne on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole valmiita oikeasti tekemään töitä laihtumisensa eteen.


3. Keho mukautuu ja tottuu


Kehoa on mahdollista ”huijata” lisäämällä ja vähentämällä asteittain: Kova kunto ja sietokyky on mahdollista saavuttaa lisäämällä kuormitusta vähitellen. Vastaavasti syömistä on helppo vähentää vähentämällä asteittain. Pieni, mutta säännöllinen kuormituksen lisääminen on avain tottumiseen.


4. Yhdistä syönnin vähentäminen ja kuntoilun lisääminen


Jos vähennät kaloreita rajusti, lihaksesi surkastuvat ja lopputuloksena on surkea ruipelo. Laihtuminen pelkällä syömisen vähentämisellä ilman kulutuksen lisäämistä on lisäksi todella tuskaa, siis todella tuskaa. Kuka sitä paitsi haluaa olla huonokuntoinen ruipelo?


5. Motivoi itseäsi parhaaksi näkemälläsi tavalla


Mieti pitemmän aikavälin tavoitteitasi ja heitä se suklaa pois. Täydellinen elämä on sarja oikeita valintoja.


Syöminen, eli säännöt sille, mitä menee suuhun


1. Et syö makeaa missään muodossa


Sokeria ei siis syödä. Ei syödä. Mikäli et pysty elämään tämän kanssa, huono tuuri. Kaikki makeiset ja jälkiruuat ovat täysin turhia ja hidastavat laihtumistasi. Niissä ei juuri ole kunnon ravintoaineita. Kehosi tottuu siihen, ettei se tarvitse makeaa ja lopettaa sen ronkumisen jo parin viikon sisällä. Muista, ettet ruoki tuhmaa kehoasi sokerihuumeella. Jos olet lohtusyöjä, mene psykiatrille tai hanki yksinkertaisesti selkäranka. Et laita enää sokeria kahviin tai teehen. Et syö enää suklaata. Et syö enää karamelleja tai leivoksia. Et hanki kotiisi makeita tuotteita. Jos joku lälläri ostaa makeita tuotteita kotiisi, sinä et syö niitä, koska olet kova jätkä. Älä käytä makeutusaineita, koska suusi pitää tottua pois makean mausta. Lisäksi makeutusaineet ovat turhia lisäaineita.


2. Et juo alkoholia


Alkoholissa on erittäin paljon täysin tarpeettomia kaloreita. Alkoholi alentaa suorituskykyä. Alkoholi tyhmentää sinua sekä tilapäisesti että pidemmällä aikavälillä. Alkoholi maksaa kovaa valuuttaa, ja heität pitkällä aikavälillä paljon rahaa taivaan tuuleen (Miksi juot geneeristä olutta kalliilla hinnalla kodin ulkopuolella? Senkö takia, että seura baarissa on todella niin henkevää?). Tosiäijä ei ole lähiöpubin kesäkarsinassa mätänevä turvonnut ja mölisevä juntti. Tosiäijiä ovat muun muassa Lance Armstrong, Alexander Stubb, Bas Rutten, Bruce Lee, Kekkonen sekä kaikki itsensä voittavat. Päihteiden käyttö ei ole miehekästä, ja erityisesti toilailu ja yhteisomaisuuden tuhoaminen päissään ovat tosiäijäilyn irvikuvia. Jos olet alkoholisti, hankkiudu hoitoon. Jos vain muuten pidät alkoholista, ota ryhtiliike ja lopeta.


3. Otat kaiken turhan pois syömisistäsi


Et syö eineksiä, sillä ne sisältävät kaikenlaista epäravintoa sekä turhia kaloreita. Erään maitotuotevalmistajan jogurtin ”uusi, pehmeä maku” on saatu aikaan johanneksenleipäpuujauheella. Tämä on käsittääkseni tärkkelystä. Einekset sisältävät turhia kaloreita, jotka joudut joko juoksemaan tai punnertamaan pois. Eikö siis ole parasta jättää ne heti alussa syömättä?


4. Jos poltat tupakkaa, lopeta se


Tupakka siis sammuu lopullisesti. Jos alkoholi on turhaa, mieti miten turhaa tupakka on. Tupakka alentaa suorituskykyä, haisee pahalle ja on kallista. Kaikki 1960-luvun jälkeen vaikuttaneet tupakoitsijat eivät edes näytä uskottavilta. Tupakoitsijoilla on myös paha tapa heitellä tumpit tosiäijien ja tosimimmien siivottaviksi.


5. Vähennät syömäsi ruuan/kalorien määrää


Vähennä lajeista: älä syö kuin yhtä tai kahta sorttia kerralla. Vähennä annoskoosta: ota ruokaa pieni annos vain kerran, syö se hitaasti ja lopeta sitten syöminen. Älä santsaa, vaan odota parikymmentä minuuttia ja huomaat, että nälkä on lähtenyt. Jos maha valittaa, sano ”Turpa kiinni, saatana! Minä määrään täällä.” Ja liha tottelee. Et voi nääntyä, koska kehosi käyttää ylimääräistä rasvaa selvitäkseen. Pieni nälkä ei tapa ketään. Tarkastele ja laske kalorimääriä. Tuhat kaloria päivässä yhdistettynä rankkaan liikuntaan laihduttaa vaikka virtahevon.


6. Otat kaikki tarpeettomat kalorit pois juomistasi nesteistä


Juomavalikoimasi on tästä lähtien vesi, sokeroimaton tee, sokeroimaton kahvi, joskus rasvaton maito tai piimä. Etkä juo sitä maitoa tai piimää kohtuuttoman paljon, koska joudut taas juoksemaan ne kalorit pois.


7. Proteiinipitoiset ruuat pitävät nälän poissa tehokkaammin


Kirjoittaja itse on kokeillut sekä soija- että heraproteiinijuomia ja huomannut niiden riittävän ravinnoksi jopa iltapäivälle saakka. Joskus voi yhdistää soijajauhetta (ei siis soijaproteiinijauhetta) yhdessä proteiinijauheen kanssa. Proteiinia nauttimalla huolehtii myös siitä, etteivät lihakset surkastu vähäisen kalorinsaannin takia. Älä kuitenkaan käytä pelkkiä proteiinijuomia ravintosi lähteenä. Raejuusto ilman mitään lisukkeita on hyvä näläntappaja.


8. Saat syödä maustamattomia tai raakoja kasviksia niin paljon kuin huvittaa


Älä läträä salaattikastikkeiden kanssa. Tosiäijä ei tarvitse kuin yhden maun ja se on joko puu tai styrox.


Kannattaa myös syödä monivitamiineja, jos ravinto tuntuu liian köyhältä. Käytä järkeä.


Kuntoilu


Kunto-ohjelman kivijalka


1. Liikut joka päivä.


Liiku päivittäin monipuolisesti. Jos olet joinakin päivinä liian risa tekemään kovia harjoitteita, käy kävelemässä ja venyttele. Muina päivinä ei lorvita.


2. Kakanmakuinen lääke on tehokkainta.


Tehokkaimpia harjoitteita ovat ne, joiden tekemistä inhoat ja kammoksut. Maailma on täynnä kyykkykävelyä ja muuta kidutusta. Etsi näistä pahimmat ja aloita vähitellen. Punnerrukset, juoksu, naruhyppely ja leuanveto ovat äijien harjoitteita. Satujumppa ja kokoontuminen lässyttämään kuntosalille pikku vesipullon kanssa voi olla hauskaa, mutta kuntosi ei kasva kunnon tahtia.


3. Lisää kuormitusta vähitellen, säännöllisesti ja pidä kirjaa.


Tee tänään esimerkiksi yksi punnerrus ja yksi vatsalihasliike ja merkitse ne kalenterin kulmaan. Kolmen kuukauden päästä olet tilanteessa, jossa teet päivittäin 90 punnerrusta ja 90 vatsalihasliikettä. Jos olet lisännyt kuormitusta kolmella toistolla per päivä, luku on jo 270. Naurattaako vielä? Keho tottuu tällä tavalla varkain, eikä tuskan määrä ole kohtuuton. Alussa ei kannata revittää hullun lailla, vaan puijata tuhma ja laiska keho tähän rytmiin. Kirjatut suoritteet ovat ehdoton vaatimus, koska ne motivoivat ja pitävät kurssissa sekä saavat lisäämään kuormitusta vähitellen.


4. Juokse tai kuole


Juokse säännöllisesti. Juoksu on tehokasta siksi, että se on inhottavaa ja polttaa kaloreita aivan uskomattomasti. Jos olet yksinkertaisesti liian lihava juoksemaan, kävele ensin säännöllisesti itsesi väsyksiin. Tai aja pyörällä. Jos jalkasi ovat kuitenkin terveet, sinun on alettava ennemmin tai myöhemmin juosta. Juokseminen on niin tehokas kaloreiden kulutuksen muoto, ettet yksinkertaisesti voi jättää sitä väliin. Aloita esimerkiksi juoksemalla tänään minuutti, seuraavalla kerralla kaksi minuuttia jne. Alussa ei kannata juosta joka päivä, vaan antaa kehon palautua ja kunnon kasvaa pitämällä kaksikin välipäivää. Esimerkki juoksuohjelmasta, joka vähitellen ohjaa laiskan raatosi oikeille urille: http://www.coolrunning.com/engine/2/2_3/181.shtml


Erilaisia äijien kunto-ohjelmia ja harjoitteita


1. Lihaskuntoharjoitteet ilman laitteita


Hyviä syitä olla menemättä kuntosalille: se voi olla kallista, tehotonta ja sieltä voi pinnata. Miksi kaikki maailman armeijat tekevät lihaskuntoharjoitteita ilman apuvälineitä? Koska ne ovat yksinkertaisia, tehokkaita ja todellista kidutusta. Pyri tekemään harjoitteita ylä-, keski- ja alavartalolle: Punnerrukset ja leuanvedot, vatsalihasliikkeet, jalkakyykyt. Voit aloittaa tekemällä tänään kutakin lajia yhden suoritteen, huomenna kaksi, ylihuomenna kolme jne. Kunto kasvaa ja keho tottuu ikään kuin varkain. Ilman laitteita tehtäviä lihaskuntoliikkeitä on niin monta lajia, ettet ikinä tule niissä liian hyväksi. Joko olet kokeillut timanttipunnerruksia, atsteekkipunnerruksia, supermaneja tai hindupunnerruksia? http://artofmanliness.com/2009/07/21/push-ups-exercises/


2. Rankat kunto-ohjelmat


Etsi Internetistä jokin sivu tai kirja liittyen esimerkiksi Navy Seal Workout -kunto-ohjelmaan. Tämä on yksi maailman tehokkaimpia. Lisäksi on myös The Prison Workout. Tee harjoitteita, joita nyrkkeilijät, vapaaottelijat ym. äijät tekevät. Et voi mennä vikaan.


Ajatuksia motivaatiosta


1. Kun tyhmä mahasi vaatii esimerkiksi suklaata, huuda sille ”Turpa kiinni, minä määrään täällä”. Jos tämäkään ei toimi, maanittele itseäsi ajattelemalla myöhempiä tuloksia ja parempaa elämänlaatua.


2. Kun mieli tekee suklaata, olutta tai turhia kaloreita, maanittele aivojasi ja vatsaasi seuraavilla tavoilla:

”Jos jätän johdonmukaisesti kaikki turhat kalorit syömättä,

-Näytän paremmalta ja houkuttelevammalta vastakkaisen sukupuolen silmissä

-Näytän henkilöltä, jolla on itsekuria

-Uskallan näyttäytyä vähemmissäkin vaatteissa ja voin ostaa kaikenlaisia vaatteita

-Olen kova jätkä

-Nynnyt kunnioittavat timmissä kunnossa olevaa lajitoveriaan, eikä moni ala soittaa suuta, jos kyynärvarret ovat kuin saimaannorpat ja katse terävä kuin kungfu-sankarilla.”


3. Jos elämä tuntuu kurjalta:

Muista, että vielä muutamia kymmeniä vuosia sitten Kiinassa oli niin nälkäisiä ihmisiä, että he söivät tyynyistä täytteitä. Onko sinulla niin kova nälkä, että olisit valmis syömään täytteen tyynystäsi? Onko elämäsi yhtä rankkaa kuin katulapsella, joka työskentelee kaakkoisaasialaisella kaatopaikalla? Oletko kokenut etnisiä puhdistuksia? Kaikki on suhteellista, joten lopeta valittaminen.


4. Kun ennemmin tai myöhemmin repsahdat, muista tuntea häpeää ja syyllisyydentunnetta sekä rankaista itseäsi. Muista, että tosiäijä ei repsahda.


5. Itselleen ei koskaan kannata valehdella

Myönnä olevasi itse vastuussa siitä, että olet syönyt itsesi muodottomaksi. Hyväksy tosiasiat, anna itsellesi lopulta anteeksi ja palaa kurinalaiseen elämään. Älä repsahda uudelleen.



Bonukset


1. Jos illalla tuntuu, että kuolet nälkään, syö ihan vähän juustoa, mutta ei mitään muuta. Tämä vie nälän kuin taikakeiju. Ylimääräisiä kaloreita ei juuri tule. Sinun pitää kuitenkin olla kuolemaisillasi nälkään.


2. Kylmät suihkut virkistävät, parantavat luultavasti vastustuskykyä ja antavat melko äijämäisen olon. ”Pesen ainoastaan kylmällä vedellä”. Olet valmis vaikka ukrainalaiseen vankilaan. Parit ensimmäiset kerrat kylmiä suihkuja tuntuvat aika epämiellyttäviltä, mutta keho turtuu ja alkaa vaatia lisää kylmiä suihkuja. Sinä käsket sen laiskan raatosi sinne kylmän veden alle. Lasket niin kylmää vettä kuin hanasta saat, roiskuttelet sitä päällesi ja käväiset suihkun alla kirkumassa. Jos olet tosiäijä, kävelet vaan suihkun alle rauhallisesti ja toteat, että liha tottelee kuria. Muista käydä jääkylmässä suihkussa joka päivä, ettet ala pehmetä.


3. Tosiäijä ja tosimimmi luottavat tiedemiehiin eivätkä hömppälehtiin. Kovis ottaa aina kaikki konstit sekä uusimman tieteellisen tiedon käyttöön. Ei silti rasvaimua!


Kymmenen tieteellisesti tutkittua faktaa laihtumisesta (BBC:n ohjelmasta 10 Things You Need to Know About Losing Weight, http://www.bbc.co.uk/programmes/b00ksh7c):


1. Älä jätä väliin aterioita.

2. Käytä pienempää lautaskokoa.

3. Laske kalorisi.

4. Älä syytä aineenvaihduntaasi.

5. Proteiini pitää näläntunteen poissa.

6. Keittoruoka antaa kylläisemmän tunteen pitemmäksi ajaksi

7. Mitä suurempi valikoima, sitä enemmän tulee syötyä.

8. Vähärasvaiset maitotuotteet poistavat elimistöstä ulosteen mukana normaalia enemmän rasvaa.

9. Liikunta saa aikaan sen, että rasvanpoltto jatkuu nukkuessakin.

10. Jatkuvassa liikkeessä pysyminen auttaa pudottamaan painoa.


Aloita jo tänään. Tänään.



Ai niin, minä en ole vastuussa, jos turhaudut, sairastut, vammaudut tai kuolet noudattaessasi Äijädieetti-blogin ohjeita.

Meinasin toivottaa onnea, mutta sitähän ei tarvita, koska liha tottelee kuria.

HUOMIO! 

Äijädieettisivu on niin täydellinen, että en enää uskalla koskea siihen. Sen sijaan pyydän rakkaita lukijoita seuraamaan osoitetta rankaisija.blogspot.com, jonne tulen laittamaan säännöllisesti tietoa, totuuksia ja kommentteja laihduttamisesta, äijäilystä, kuntoilusta sekä ylipäätään kovasta elämästä. Sekä tietysti itsensä rankaisemisesta. Tervetuloa.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, sullahan on varsinainen boot camp alkamassa siellä! Itse kuulun enemmänkin koulukuntaan Rentoa Painonhallintaa enkä usko täydelliseen kieltäytymiseen tai sankarilaihduttamiseen. Mutta tsemppiä joka tapauksessa!

Anonyymi kirjoitti...

Muuten ymmärrän, mutta mikä on kylmän suihkun tarkoitus? Vapauttaako se mielihyvähormoneja, jotka mahdollisesti vähentävät tarvetta hakea mielihyvää syömisestä?

Rankaisija kirjoitti...

Vastaus Anonyymin kysymykseen suihkuihin liittyen: Tuhma raato pelästyy kylmässä suihkussa ja lirauttaa elimistöön endorfiineja tai jotain. Tosiäijä ei kuitenkaan tarvitse mielihyvähormoneja, vaan karaistumista. Rankaisija on joskus lukenut jostain, että avantouimarilla vastustuskyky parantuu sen takia, kun pelästynyt keho vapauttaa joitain vasta-aineita. Kylmällä suihkulla ei sitä paitsi pidä olla mitään muuta tarkoitusta kuin rankaista. Mielihyvähormonit tulevat kuitenkin kaupan päälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kylmä suihku kasvattaa "ruskean rasvakerroksen" määrää kehossa, joka on aineenvaihdunnaltaan aktiivista ja lisää vastustuskykyä. Kylmä suihku laittaa veren kiertämään ja toimii tehokkaana palauttajana raskaan treenin jälkeen (verenkierto vilkastuu ja maitohapot kulkevat). Lisäksi ihohuokoset sulkeutuvat, eikä ihossa oleva luontainen kosteus pääse haihtumaan, kosteusvoiteita ei siis tarvita. Vilkastunut verenkierto pitää parempaa huolta myös ihon pinnasta ja hoitaa selluliittia (kuljettaa pois kerääntyvää nestettä ja rasvaa). Kylmän suihkun jälkeen olet yksinkertaisesti virkeämpi kuin lillittyäsi kiehuvassa keitossa.
Nämäkään eivät ole kerrasta toimivia jippoja, vaan tässä tarvitaan säännöllisyyttä!

Rankaisija kirjoitti...

Hienoa, että kylmälle suihkulle löytyi muukin syy kuin rankaista. Kiitos perinpohjaisesta ja tyhjentävästä selostuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistava blogi. :)

Anonyymi kirjoitti...

TODELLAKIN aivan loistava blogi!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa!!

Henkka kirjoitti...

Aivan mahtava :D Nauroin ääneen, mutta asiaahan tuo oli. Oisn kaivannut lisätietoja siitä, miten paljon pitäisi äijädieetin ohjeiden mukaan liikkua päivässä.

Anonyymi kirjoitti...

Entä jos on sydänsairas eikä voi säikyttää pumppua jääkylmällä vedellä saati juosta, kun ei ole toista jalkaa?

Anonyymi kirjoitti...

Itse sanoisin kokemuksesta että kannattaa tehdä kunto-ohjelma, treenistä ei saada parasta hyötyä jos treenaa "mitä sattuu ja miten sattuu". Parhaiten lihaskunto kehittyy kun lihaskuntotreenissä treenaa esimerkiksi 1. treenipäivänä jalkalihaksia + olkapään lihaksia. 2. päivänä ojentajat+selkä, 3. treenipäivänä hauis,rinta ja vatsa.

Aamu alkaa hyvällä juoksulenkillä hyvin nukutun yön jälkeen ilman aamupalaa. Lasi vettä nassuun ja eiku jolkuttelemaan.
Ja muistakaa palautumisen tärkeys, ei minulla muuta. Jatkakaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Alexander Stubb on lisätty tosiäijälistaasti? Ainakin kokoomusnuorten piirissä hänet tietääkseni tunnetaan "kreisibailaajana", vaikka tunnetusti sporttia ilmeisesti harrastaakin. :p Korrektimpi esikuva olisi varmaankin esim. Matti Vanhanen, vaikka hän ei toki olekaan muuten ehkä ihan yhtä cool jätkä.

Anonyymi kirjoitti...

Kekkonen! Niin totta!
Loistavaa tekstiä!

Anonyymi kirjoitti...

Täähän oli suorastaan kaunista! Parasta oli kun sain luettua tekstin loppuun, sivun alareunaan pompsahti mainos City Dealin hampurilaislahjakortista... :D :D

Anonyymi kirjoitti...

armeijassa tätä on kiva totella:) ainoastaan lomaviikonloput tuottavat vaikeuksia tuon alkoholin suhteen;D ainakin näin sinkkumiehenä

Anonyymi kirjoitti...

Lance Armstrong ei kuulu dopingin jälkeen tosiäijien listalle!

Anonyymi kirjoitti...

Kolmenpäivän vatsatauti on jo pudottanut painoani reilut 2 kg (paino tällähetkellä yli 100 kg

Anonyymi kirjoitti...

hyvää textiä..hehee
nyrkkeilin SM-tasolla koko-60 luvun. laskuvarjojääkäri tuli ,minusta v.-66 ja olympia valmennettava -67...sen jälkeen aktiiviharrasteita ain 50 vuotiaaksi, sitten vaikea vammautuminen josta hiljaa selviydyin mutta söin kuin sika murheeseen, ja nyt 71v. ylipainoinen porsas ja diabeetikko..eli nyt päätin tehdä jotain ja siksi tekee kutaa lukea äijäjuttuja koska olen pohjimmiltani ÄIJÄ ja en polta, en juo viinaa, en syö sokerimössöjä, en vaaleaa leipää ja eilen vähensin ruoka-annokseni puoleen ja lisäsin ruokalistaan paljon vetisiä keittoja, kalaa ja kanaa, pataruokia kasviksilla...enkä edelleenkään jauha paskaa ja harrikkaa en myy !!!!!